B≈LSTA 20030522 Den tyska lÂgpriskedjan Lidl ˆppnar snart i BÂlsta. Foto Malin Hoelstad / Svd / SCANPIX code 30212

Foto: Malin Hoelstad/TT

I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombudet på Lidls lager i Rosersberg att bristerna i arbetsmiljön gör att personalen känner stress och press och otrivsel. Last staplas felaktigt, nödutgångar och brandsläckare är blockerade och ibland saknas saknas dessutom skyddsskor till anställda.

Facket har tidigare uppmärksammat arbetsgivaren på bristerna. Då utlovades bättring, men snart återgick situationen till att vara likadan igen, med allvarliga arbetsmiljöbrister, enligt anmälaren.

Lidl medger att arbetsmiljön under en period inte var bra.
– Vi fick in för mycket varor under en kortare tid. Det var julartiklar som skulle ut till butikerna, och under en tid var det alldeles för trångt. Det är redan åtgärdat och för att det inte ska ske igen så tittar vi nu efter en plats lämplig för ett tredje centrallager för Lidl i Sverige, säger kommunikationschefen Caroline Forshell.