VƒSTER≈S 20150810 Philip Botstrˆm, nyvald ordfˆrande fˆr SSU, under SSUs kongress i Aros Congress center i V‰sterÂs. Foto: Fredrik Sandberg / TT kod 10080

SSU:s ordförande Philip Botström, är en av tre jurymedlemmar som utser årets vinnare. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu står det klart vilka av sammanlagt 31 nominerade som går vidare till final för LOs pris Årets fackliga hjältedåd. Fyra finalister har nu chansen att ta hem årets titel.

Juryn, som består av Tobias Baudin, LOs förste vice ordförande; Helen Pettersson, ordförande ABF och Philip Botström, ordförande SSU, har nu utsett fyra finalister. De är:

• Elin Kramer, Handels. (Motivering: För att hon, som alldeles nyvald klubbordförande, stått stark och varit en stabil och tillgänglig stöttepelare för medlemmarna i en svår tid med omfattande varsel).

• Aidan och Erik Gribble & Jansson, Byggnads. (Motivering: För deras kamp att utrusta elever vid Byggprogrammet på Tullingeskolan, Örebro, med vinterkängor och vinterkläder under deras 16 veckors praktik).

• Lokala ungdomskommittén, Västra Blekinge, Kommunal. (Motivering: För att de med engagemang och driv ser till att alla elever i årskurs 9 i samtliga högstadieskolor i Västra Blekinge får ta del av facklig skolinformation).

Ungdomskommittén IF Metall Blekinge, IF Metall (Motivering: För att ha skapat ett kontaktnätverk med samtliga gymnasieskolor i Blekinge som gjort det möjligt att genomföra skolinformation för samtliga elever i årskurs 1 och två på fordons- och industriprogrammet. Eleverna i årskurs 3 har erbjudits en tvådagars kurs på internat, om arbetsmarknadens villkor).

Vinnaren koras vid LO:s Ungdomsforum, den 19 november. Ett kriterium är att den nominerade ska vara aktiv i något av de 14 LO-förbunden och vara under 30 år.