Gå till innehållet
Gå till startsidan

Ett bättre arbetsliv kräver modig journalistik

Sök

Bönor, chorizo, kål och kyckling

Receptet räcker till fyra personer.

LÄS OCKSÅ: Goda skäl att äta baljväxter

Det här behövs: 

• 1 kg kycklinglårfiléer
• 250 g chorizo
• 1,2 liter kyckling­buljong
• 150 g grönkål
• 150 g frysta sojabönor
• 400 g stora vita bönor på burk
• 1 ½ tsk rökt paprikapulver
• olivolja

Så gör du:

1. Skiva korven. Stek korv och kycklinglårfiléer snabbt i olivolja i en gryta, häll på buljongen och låt koka upp. Fyll på med hackad grönkål och sojabönor, låt koka 5 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.

2. Lägg i vita bönor och låt allt bli genomvarmt. Strö över paprikan och rör om.

Fotnot: Receptet kommer från boken ”Bönor, ärtor och linser” (Natur och kultur) av Jenny Damberg.