LO-förbunden i 6F tycker lönekraven från industrifacken är låga och de saknar en ordentlig låglönesatsning. Kommunal meddelar att man inte vill kommentera lönekraven just nu.

Elektrikernas Ronny Wenngren är samordnare för avtalsrörelsen i 6F och han säger:
-Vi konstaterar att de gör sysselsättningspolitiska överväganden. Vi tror inte att de har landat rätt. Vi kommer överväga deras krav när vi jobbar vidare med vårt lönebud.

Ronny Wenngren antyder att lönekravet borde ligga något högre, men det får visa sig när 6F diskuterat klart. Han säger att 6F kommer ha sina avtalskrav klara inom några veckor.
-Dessutom saknar vi en riktig låglönesatsning. De 450 kronor som Facken inom industrin kräver kan väl möjligen vara en individgaranti, säger han.

Ronny Wenngren kan tänka sig en låglönesatsning i stil med den LO förespråkade i samband med diskussionen om LO-samordningen. LO:s förslag var att alla med en lön lägre än 25 000 kronor i månaden ska få ett krontalspåslag och de med en högre månadslön en procentuell ökning.
Ronny Wenngren vill dock inte säga något bestämt eftersom 6F ännu inte diskuterat klart.

Kommunal vill inte kommentera avtalskraven från Facken inom industrin. Avtalssekreterare Lenita Granlund låter meddela att hon just nu inte vill prata om andras lönekrav utan hon vill fokusera på Kommunals egna krav.