Flaggan vajar på halvstång utanför skolan Kronan. Foto: Adam Ihse

Flaggan vajar på halvstång utanför kommunhuset i Trollhättan. Foto: Adam Ihse

Målet är att öppna skolan Kronan i Trollhättan om en vecka. I dag samlas personalen för att få mer stöd.
Personalen mår mycket dåligt, enligt skolchefen.

Redan i fredags, dagen efter attacken i skolan Kronan i Trollhättan, samlades personalen för att få stöd. I dag fortsätter arbetet.

– Vi ska ha en gemensam stund med möjlighet till samtal och debriefing. Psykologer kommer finnas på plats och förhoppningsvis kommer även polisen, säger Birgitta Lindström Sundefors, skolchef vid Trollhättan stad.

Vid Kronan arbetar ett 80-tal personer och på frågan hur personalen mår, svarar hon:

– Personalen mår varierande dåligt. Det är en skala från dåligt till riktigt uselt.

Extra psykologer och beteendevetare har kallats in från angränsande län, och vid träffarna i veckan ska personalen planera för att ta emot barnen på bästa sätt. Skolan är fortfarande avspärrad och klassad som en brottsplats, men förhoppningen är att barnen ska kunna börja . Då kommer psykologer finns på plats i skolan.
– Det som har hänt är fullständigt fasansfullt och inget man kunde ha planerat för, säger Birgitta Lindström Sundefors.

I går genomfördes en manifestation efter skolattacken som tog tre personers liv. Bland annat hölls en tyst minut och tusentals vandrade i ett fackeltåg bort till skolan.

Den här veckan är det höstlov och skolverksamheten tar en paus. Men förskole- och fritidsverksamheten planeras att pågå som vanligt, med något undantag.
– Det fritids som brukar finnas på Kronan kommer att drivas på en annan plats i veckan, säger Peter Asp, kommunikationschef i Trollhättans stad.

Karl Enn Henricsson/TT

Ljus och blommor vid minnesplatsen utanför fritidsgården på skolan Kronan i Trollhättan. Två personer avled av sina skador när en knivman attackerade elever och personal på skolan i torsdags.

Ljus och blommor vid minnesplatsen utanför fritidsgården på skolan Kronan i Trollhättan. Två personer avled av sina skador när en knivman attackerade elever och personal på skolan i torsdags. Foto: Adam Ihse