Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Det gick lugnt till när haitierna gick till valurnorna för att rösta i söndagens president- och parlamentsval. Inga större incidenter rapporterades i det hårt prövade landet som kämpar med att komma på fötter.

Under den senaste valomgången, i augusti, dödades två människor efter en valrörelse som präglades av våld. Därför hade omkring 10 000 poliser kommenderats ut för att hålla ordning under helgens valomgång.

– I dag gick det riktigt bra. Jag kom för att rösta med mina föräldrar och vi är nöjda, säger väljaren Franzty Jeudi.

Sittande presidenten Michel Martelly kom till makten för fem år sedan. Han tillträdde året efter den katastrofala jordbävningen som krävde över 200 000 människoliv. Valresultatet väntas inte förrän i början av november.

TT