Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

En skadad person förs till sjukhus efter den senaste attacken på tisdagen. Foto: AP/TT.

En skadad person förs till sjukhus efter den senaste attacken på tisdagen. Foto: AP/TT.

En människa miste livet och fem skadades när två beväpnade palestinier angrep passagerare på en buss i Jerusalem i dag, uppger israeliska medier. En av gärningsmännen dödades, enligt ambulanspersonal, och den andre greps.

Strax därefter körde en annan palestinsk man sin bil rakt in i en busshållplats, hoppade sedan ur och började knivhugga folk på trottoaren. Minst en person dödades och flera skadades. Angriparen ”neutraliserades”, enligt polis.

Tidigare i dag ska palestinier i två separata fall ha knivskurit människor i Raanana, strax utanför Tel Aviv. Flera ska ha skadats.

De senaste två veckorna har sex israeler och 27 palestinier, varav nio misstänkta våldsverkare, mist livet i våld på gatorna. Många av dåden har begåtts i Jerusalem och polisen har förstärkt närvaron där.

TT