Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Välkommen till tidningen Arbetets nya stora utrikessatsning Arbetet Global. Här kommer du att kunna läsa reportage, nyheter, se videoklipp ta del av poddar, svara på quiz och och uppröras eller nicka instämmande till debattartiklar om globala frågor.

Vi börjar med ett stort reportage från gränsen till Ungern, där våra utsända ställs öga mot öga med den taggtråd och bryska poliser som nu möter de flyktingar som flytt krigets Syrien för att hitta trygghet i Europa. Människor som har blivit brickor i ett storpolitiskt spel mellan EU-länderna. Som bonus kan du läsa utskriften av en lång intervju med den regeringskritiske filosofen Gaspar Miklas Tamas.

Vidare bjuder vi på en intervju med biståndsminister Isabella Lövin (MP), där hon berättar om FN:s stora utvecklingsplan. Fattigdomen ska utrotas och diskrimineringen av kvinnor försvinna. Och det är bara några av de 17 målen som FN:s länder ska försöka uppnå fram till 2030.

Diskriminering är något som också oroar tunga företrädare i Sveriges museer. Svensk kultur behöver betydligt mer mångkulturell kompetens i tider då nationalismen växer, skriver de på Global Debatt. Debattörerna kräver att arbetsmarknadsministern och kulturministern ska satsa på att anställa fler kulturarbetare med utländsk bakgrund.

Slutligen har vi en artikel om en rysare i Paris. Där håller Europafacket snart kongress och bland svenska fack finns en oro att kollegerna i Europa vill införa en minimilön på EU-nivå.

Det finns alltså redan mycket att läsa. Men det här är bara början. Nya rapporter är på gång.