Arbetet gör nu en storsatsning på utrikesjournalistik. På Göteborgs bokmässa lanserades sajten Arbetet.global. Där kommer det att finnas utrikesnyheter, reportage och debattartiklar om globala frågor.

 – Det ska bli jättespännande. Jag har väntat länge på det här, säger Erik Larsson som är redaktör för tidningens undersajt Arbetet Global.

På Arbetet Global, som görs av Erik Larsson och Erik de la Reguera, kommer det att finnas reportage, nyheter och fakta från världens alla hörn. Fokus kommer att ligga på arbetsmarknadsfrågor men under hösten kommer sajten att skriva mycket om migration och klimatfrågor.

Sajtens första stora reportage är från den ungerska gränstrakterna där Victor Orbáns nationalistiska regim har byggt stängsel och rullat ut taggtråd för att stoppa flyktingar.

Vidare bjuder vi på en intervju med biståndsminister Isabella Lövin (MP), där hon berättar om FN:s stora utvecklingsplan. Fattigdomen ska utrotas och diskrimineringen av kvinnor försvinna. Och det är bara några av de 17 målen som FN:s länder ska försöka uppnå fram till 2030.

Diskriminering är något som också oroar tunga företrädare i Sveriges museer. Svensk kultur behöver betydligt mer mångkulturell kompetens i tider då nationalismen växer, skriver de på Global Debatt. Debattörerna kräver att arbetsmarknadsministern och kulturministern ska satsa på att anställa fler kulturarbetare med utländsk bakgrund.

Håll koll på vad som händer mer på Arbetet Globals första sida.