En vårdanställd i Blekinge fick filmer på avrättningar skickade till sig på mejlen. Bakom de misstänkta hoten finns en patient som varit missnöjd med att inte läkarna skrivit ut den medicin han efterfrågat.

– Det händer mycket med en som man inte förstår. Jag slutade gå och träna på gymmet för jag kunde inte. Inte för jag trodde att personen stod utanför min dörr, utan det var en skräck som jag aldrig känt tidigare, säger den vårdanställde till SVT Nyheter Blekinge.

En medarbetarundersökning visar att 22 procent av de anställda inom landstinget i Blekinge råkat ut för hot och våld. Bland annat har det skjutits med paintballgevär på en mottagning och det finns flera rapporter om slagsmål och skadegörelse.

Patienten som skickade filmerna är misstänkt för olaga hot och är förbjuden att besöka mottagningen.