De sympatiåtgärder som varslats mot Ryanair återkallades i lördags. Orsaken är att flygbolaget flyttat båda sina danska baser från landet.

Det var Seko, Transport, ST och Unionen som hade varslat om sympatiåtgärder för att stödja de danska facken i deras konflikt med Ryanair. Varslet gällde blockad för allt arbete med Ryanairplan som kunde komma att omdirigeras till svenska flygplatser.

Men natten mellan fredag och lördag flyttade Ryanair sina två danska baser, i Köpenhamn och i Billund, till Litauen. Därmed blåses konflikten mellan de danska facken och flygbolaget av, och därmed finns det ingen grund för sympatiåtgärderna.

Blockaden skulle ha startat i lördags klockan 12.

– Detta visar att när vi i fackföreningsrörelsen gör gemensam sak, så kan vi påverka och förändra väldigt mycket. Den nordiska arbetsmarknadsmodellen fungerar, säger Sekos avtalssekreterare, Valle Karlsson, i ett pressmeddelande.