Vad sägs om 63 000 spänn att semestra för? Det amerikanska teknikföretaget Full Contact ger alla sina anställda det, berättar Business Insider.

Men villkoren är tuffa: Du måste ta ledigt, du måste resa för pengarna, du får verkligen inte kolla jobbmejl eller svara i jobbtelefonen under tiden.

Företagets ledare förklarar att det är värt pengarna eftersom folk kommer tillbaka utvilade och glada och ivriga att ta itu med arbetet igen. Dessutom har systemet fått en oväntad och positiv effekt: När de anställda räknar med att vara borta från jobbet ganska snart, organiserar de sitt arbete så att inte allt hänger på att just de är där. Ingen tänker ”det är bara jag som kan göra det här, jag är oersättlig”, utan ser till att dela med sig av sitt kunnande och dokumenterar vad de gör. Och det är bra för både den anställde och för företaget som helhet.