Turbulensen kring Grekland och landets ekonomi kan sprida sig till svenska pensionärer. Pensionsmyndigheten överväger att stoppa utbetalningarna för de cirka 4 300 personer som bor i Grekland och får pensionen utbetald till ett grekiskt konto, rapporterar Sveriges radio Ekot.

Inget är bestämt, men ett preliminärt beslut ska tas på fredag och kommer att baseras på rekommendationer från svenska banker.

– Om de grekiska bankerna går i konkurs så försvinner pengar som finns på grekiska konton helt och hållet. Det vill säga pensionärer som får utbetalningar från Sverige och har grekiska konton, deras pengar försvinner. Det vill vi säkerställa inte händer, säger Anna Ryberg, pressekreterare på Pensionsmyndigheten, till Ekot.

Om pensionsutbetalningarna stoppas kommer de drabbade att få sina pengar när läget är mer stabilt, enligt Ryberg.