Elektrikerna får en ny förhandlingschef redan till hösten: Urban Pettersson. Det skriver Elektrikern.

Den nuvarande förhandlingschefen, Ronny Wenngren, skulle ha gått i pension 2016. Därför valdes hans efterträdare redan på förbundsmötet 2014. Nu har dock representantskapet tagit beslutet att skiftet ska ske redan i höst, innan avtalsrörelsen drar igång.

– Vi har jobbat ihop i tio år. Det blir ingen skillnad. Det är klart jag är en annan person och kan göra en annan bedömning, säger Urban Pettersson till tidningen. Men sättet att driva avtalsrörelse det beslutar vi tillsammans.

Ronny Wenngren blir dock kvar i förhandlingarna, om än i en mer undanskymd roll. Han ska också fungera som rådgivare i avtalssamarbetet inom 6F, som består av Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och Seko.