En kvinna blev grovt utskälld av en busschaufför sedan hon bett honom att sluta hålla på med sin mobil samtidigt som han körde. Nu får hon 30 000 kronor för trakasserierna som var kopplade till hennes kön.

Det var i januari i år som kvinnan åkte buss i Malmö och då märkte att bussen svajade till. Hon såg att busschauffören höll på med sin mobiltelefon och gick därför fram och bad honom att lägga undan telefonen.

Chauffören fick då ett vredesutbrott och skällde ut henne med grova tillmälen om henne som kvinna.

DO utredde saken och kom fram till att det var fråga om trakasserier som omfattas av diskrimineringsförbudet i lagen.

Också arbetsgivaren, Region Skåne, medger nu att kvinnan utsatts för diskriminering. Därmed har parterna nu kommit överens om en förlikning som innebär att kvinnan får 30 000 kronor för diskrimineringen.