Konflikten mellan Ryanair och danska flygfacken eskalerar. I skottgluggen står nu även Socialdemokraterna i Danmark. På sociala medier tar det irländska flygbolaget till alla medel för att smutskasta överborgmästare Frank Jensen, S. 

Under rubriken ”Nej tack Frank!” lyder budskapet på nidbilden av danske överborgmästaren ”Här är de billiga biljetterna som överborgmästare Frank Jensen inte vill att du köper…”

Ryanair har i dagarna smutskastat den danske politikern på Twitter, där det bland annat anklagar honom för att försvara SAS höga priser.

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 11.02.29

Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen anser att Ryanair ägnar sig åt social dumpning och har därför beslutat att ingen av stadens 45 000 anställda får flyga med Ryanair på arbetstid. Hans beslut hånas nu av Ryanair.

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 11.02.05

Men socialdemokraten Peter Hummelgaard, som kandiderar till Folketinget, försvarar nu Frank Jensen och ger sin syn på konflikten med denna bild.

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 11.11.57

Konflikten mellan flygbolaget och den danska fackföreningsrörelsen blossade upp vid årsskiftet gällande den bas på Kastrup som Ryanair har satt upp. Flygbolaget vägrar nämligen gå med på sjuklön liksom betald semester för de anställda. Det har fått både politiker och flera andra fackförbund att sätta ned foten. Inledande utfrågningar mellan parterna har inletts i den danska arbetsdomstolen där förhandlingar väntas inledas 15 juni.

Fackförbunden kräver att Ryanairs anställda på Kastrup jobbar enligt dansk arbetslagstiftning. Ryanair har hittills vägrat med hänvisning till att bolagets fasta bas är Irland och att det flyger med irländska flygplan.