Stefan LöfvenStatsminister Stefan Löfven har anlitat ett företag som saknar kollektivavtal för arbeten i sitt fritidshus.

Avslöjandet i Aftonbladet gäller ett fritidshus i Örnsköldsvik som statsministern äger tillsammans med sin fru. Paret har fått bygglov för att bygga om en carport så att den går att bo i. Enligt Aftonbladets uppgifter har ett företag utan kollektivavtal anlitats för ombyggnaden.

Stefan Löfven ville först inte kommentera tidningens uppgifter, med hänvisning till att de inte var konkreta. Senare skickade han dock ett sms till Aftonbladet, där han skriver att han trodde sig anlita en egenföretagare utan anställda, och därför inte frågade om företaget hade kollektivavtal.

”Det borde jag ha gjort”, skriver statsministern. ”Jag ställde flera kontrollfrågor för att jag ville att allt skulle gå rätt till, men jag borde också ha ställt frågan om kollektivavtal utifall att företaget skulle behöva anställa eller ta in underleverantörer. Det var ett misstag från min sida”.