Anna-Karin Hatt. Foto: Fanni Olin Dahl

Anna-Karin Hatt. Foto: Fanni Olin Dahl

Anna-Karin Hatt blir ny vd för Almega efter Jonas Milton. Hon börjar sitt nya jobb i mitten på augusti. Jonas Milton blir kvar som rådgivare under den kommande avtalsrörelsen.

– Almega banar väg för tjänsteföretagen, vars betydelse växer både i Sverige och globalt. Vår uppgift är att hitta lösningar på arbetsmarknads- och företagarfrågor som gör det lättare för tjänsteföretagen att verka och växa, och som samtidigt bidrar till tillväxt och sysselsättning. Jag ser fram emot att ta mig an den utmaningen, säger Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande från Almega.

Hon är centerpartist och var IT- och energiminister i Alliansregeringen. Dessutom har hon haft ledande befattningar i Centerpartiet och varit vice vd för pr-byrån Kind & Partners samt vd för Didaktus hälso- och sjukvårdsutbildningar.

Almega organiserar 11 000 tjänsteföretag med 570 000 anställda. Almega förhandlar omkring 140 kollektivavtal.