Volvofabriken i Torslanda har växlat upp verksamheten och rekryterar 1 500 anställda. Dessutom ska flera hundra ingenjörer anställas under året. 

volvoxc90puffSedan 2010 har Volvo Cars rekryterat fler ingenjörer än kollektivanställda. Det skriver tidningen Ingenjören och pekar på att ytterligare ingenjörskunskap behövs för att utveckla fler bilmodeller efter Volvo Cars beslut om investeringar på 75 miljarder kronor.

Ett tredje nattskift drog igång förra vecka i Torslanda på fabriken som nyanställer 1 500 personer. Ytterligare 300-400 rekryteringar av ingenjörer pågår samtidigt.

Totalt har 2 000 ingenjörer fått arbete på Volvo Cars sedan 2010.
– De flesta ingenjörer som rekryteras förstärker produktutvecklingen men det behövs fler ingenjörer även inom andra delar av företaget, säger Magnus Sundemo, ordförande för Akademikerföreningen på Volco Cars, till tidningen Ingenjören.