Polisen sköt gummikulor och staden förvandlades till en krigszon då lärarna i den brasilianska staden Curitiba demonstrerade mot en förändring av deras pensioner.

Mer än 200 personer uppges ha skadats i sammandrabbningarna som skedde i går, onsdag, rapporterar BBC.

Polisen sköt gummikulor och kastade chockgranater mot demonstranterna som de hävdar försökte ta sig igenom avspärrningarna.

Curitibas borgmästare Gustavo Fruet skriver på twitter att han besökt sjukhuset flera gångar att staden ser ut som en krigszon.

På sociala medier har demonstranter reagerat kraftigt mot polisens ”övervåld” och det cirkulerar många bilder på blödande och till synes medvetslösa demonstranter.

Åtta personer uppges vara inlagda på sjukhus, rapporter BBC.

Det våldsamma upploppet började i samband med en lärarprotest.

Lärarna krävde att deras pensionspengar skulle ligga kvar i samma pensionsfond och inte flyttas till en annan fond som de ansåg mer osäker. Enligt lärarna som organiserade demonstrationen deltog cirka 20 000 i protesterna.

Uppgifterna om hur många som skadats går isär. Enligt uppgifter från staden var drygt 200 skadade. Polisen hävdar dock att det var betydligt färre. Enligt deras uppgifter skadades 44 demonstranter och 22 poliser, rapporter BBC.

Trots upploppet beslutade staden att föra över pensionerna till den nya fonden.