Jonna-puff-i-toppenVad ska ni göra på första maj Jonna Sima, ­Arbetets kulturredaktör som är paneldeltagare på arbetarrrörelsens firande i Stockholm?

– Jag deltar i en panel tillsammans med DN:s kulturchef Björn Wiman, SSU:s ordförandekandidat Sara Iazdanfar och LO:s tidigare ordförande Wanja Lundby-Wedin. Tanken är att vi ska tala om dagens Sverige och fokusera på drömmen om välfärdslandet och arbetarrörelsens framtid.

Är Sverige jämlikt?

– Nej, inte alls. Enligt OECD har Sverige de snabbast växande klyftorna och det håller på att förändra Sverige i grunden.

Vad ser du mest fram emot på 1 maj?

– Det är för mig en högtidsdag. Jag har alltid varit ute och lyssnat på talen och tittat på demonstrationstågen. Jag blir rörd av att se så engagerade människor. I år ska det bli intressant att höra finansminister Magdalena Andersson tala.

 

FOTNOT: Diskussionen hålls på Norra Latin, Stockholm kl 14.15–15.00