Det är dags för lönesamtal för sjuksköterskorna på Sundsvalls sjukhus – men cheferna vägrar. Lönesumman är så låg att det inte går att genomföra respektfulla lönesamtal, skriver Vårdfacket.

Det är ett trettiotal enhets- och verksamhetschefer som nu har skrivit ett brev till landstingsledningen. ”Vi anser oss inte kunna genomföra en respektfull lönerevision gentemot våra sjuksköterskor under rådande förhållanden och förutsättningar”, skriver de. På många avdelningar har cheferna fått en summa på 500 kronor att fördela individuellt. ”Det räcker inte för att möjliggöra denna differentierade lönesättning.”

Sundsvalls sjukhus har länge haft problem med överbeläggningar och nyligen sade 15 av 25 intensivvårdssjuksköterskor upp sig i protest mot arbetsvillkoren och löneläget, berättar tidningen.