Arbetet kan delvis återupptas på Mall of Scandinavia efter att skyddsombudsstoppet hävts för vissa delar av bygget i morse. För andra delar fortsätter skyddsombudsstoppet.

Skyddsombuden stoppade för andra gången på mindre än ett halvår arbetet på Peabs jättebygge Mall of Scandinavia i Solna. Anledningen var bristfälliga utrymningsvägar. Peab hoppas att stoppet skulle hävas redan igår, vilket Arbetet berättade om, men så blev det inte.

Under eftermiddagen och kvällen igår hölls en skyddsrond, och skyddsombuden var inte nöjda med vad de såg.

– Inget av stoppet kunde hävas. Det var fortfarande riktigt allvarliga brister i form av avsaknad av utgångskyltar, undermålig belysning, blockerade utrymningsvägar, låsta utrymningsvägar och utrymningsvägar som ledde direkt till grindar låsta med hänglås, säger Petter Johansson, regionalt skyddsombud på Elektrikerförbundets verksamhetskrets Stockholm Gotland.

Peab har arbetet under natten med att åtgärda bristerna och i morse klockan sex hölls en ny skyddsrond. Då hävdes stoppet för arbetet på våningsplan 1-6 men det ligger kvar på plan 7-8.

– Jag antar att Peab försöker åtgärda bristerna där under dagen, men man kan verkligen fråga sig varför de inte gjort rätt tidigare, säger Petter Johansson.