Jonas Milton. Foto: Karin Grip

 

Jonas Milton slutar som vd för Almega. Han blir dock kvar som rådgivare åt Almega och kommer att delta under avtalsrörelsen 2016.

– Det viktigaste i den kommande avtalsrörelsen är att vi får löneökningar på vettiga nivåer. Vi behöver ett genombrott som speglar utvecklingen med låg och nästan obefintlig inflation, säger han.

Han har arbetat på Almega i över 30 år och han har varit vd i 13 år. Under hans tid som vd har Almega dubblat sin medlemsantal och blivit den största arbetsgivarorganisationen inom Svenskt Näringsliv. Almega förhandlar om 148 kollektivavtal.

– Jonas Milton är en oerhört skicklig förhandlare och ledare och har med kraft och engagemang verkat för tjänsteföretagens intressen, säger Håkan Bryngelson, ordförande i Almega, i ett pressmeddelande.

Almega har börjat leta efter en ny vd och väntar sig att en ny ska finnas på plats i höst.

Jonas Milton fyller 62 i år och han säger att han slutar för att han vill göra något annat. Som vd har han jobbat väldigt mycket.

Han vill hinna jobba med idrottsrörelsen, där han är engagerad i en tennisklubb. Och vara mentor för unga människor – det har han inte hunnit med som vd.

Men han jobbar alltså också kvar med arbetsgivarfrågor. Och ska båda ha styrelseuppdrag och vara rådgivare.

– Det blir en lång och trygg överlämning till min efterträdare, säger han.