Konflikten mellan Ryanair och den danska fackföreningsrörelsen fortsätter. Ett beslut om kollektivavtal väntas tidigast 12 maj. 

Ryanair har upprättat bas på Kastrups flygplats i Köpenhamn, men de anställda vägras sjuklön och betald semester. Sedan årsskiftet har flygfacken Serviceforbundet och FPU varslat om konflikt och planen var att danska arbetsdomstolen skulle komma med ett beslut i frågan i slutet av förra veckan.

Men arbetsdomstolen hade då inte tillgång till allt nödvändigt material och har därför valt att skjuta upp beslutsprocessen till 12 maj.

Fackförbunden kräver att Ryanairs anställda på Kastrup jobbar enligt dansk arbetslagstiftning. Ryanair har hittills vägrat med hänvisning till att bolagets fasta bas är Irland och att det flyger med irländska flygplan.

Danska LO, i vilket Serviceforbundet och FPU ingår, har hotat med strejk och blockader mot Ryanair om ingen lösning nås.