Sanna Teghammar fick visstidsanställning efter visstidsanställning hos Kommunal. När hennes dotter blev sjuk fick hon inte längre förlängt.

Det skriver SVT:s Nyheter på webben. Sanna Teghammar säger till SVT:

– Kan inte ens en fackförening göra det som de ska gentemot sina egna anställda så kan man verkligen undra vem som kan göra det.

Hon började i mars 2013 på Kommunals medlemsservice i Malmö. Hennes jobb var att ta hand om utträden, inträden, uteslutningar och avgifter och hon arbetade även 20 procent på Kommunals A-kassa.

Den första visstidsanställningen var drygt sex månader. Den förlängdes med två månader. Sedan fick hon ytterligare 2 månaders jobb och sedan en förlängning till.

I höstas blev hennes dotter sjuk och hon var tvungen att vara hemma flera gånger. I september fick hon enligt SVT av sin chef höra att hon inte skulle få förlängt för att hon varit borta från jobbet så mycket. Samtidigt fick hennes arbetskamrater sina visstidsanställningar förlängda.

Hon blev upprörd och vände sig till sitt fack. Efter förhandlingar accepterade arbetsgivaren att betala henne tre månadslöner. Nu lever Sanna Teghammar på arbetslöshetsersättning, som ger henne cirka 9 000 kronor i månaden.

­– Det som fick mig att gå i taket var när jag läste en debattartikel av Kommunals ledning att visstidsanställningar var för jävligt och att det var en kvinnofälla att man staplade visstidsanställningar på varandra. Och så sitter man och gör samma sak, säger hon till SVT.