Är du du nyfiken på om du får tillbaka på skatten? Redan nu kan du logga in på Skatteverkets hemsida och spana in årets deklaration. Och nu uppmanas alla att deklarera elektroniskt. 

DEKLARATIONDet tar bara några minuter att logga in med bank-id eller personlig kod på Skatteverkets hemsida. Även om du ännu inte har fått hem årets skattsedel i brevlådan kan du nämligen deklarera.
– Vi uppmanar privatpersoner att deklarera elektroniskt. Det blir i genomsnitt sex gånger fler fel om man gör det på papper. Elektroniskt är det enklare att eliminera riskerna med felskrivning, säger Johan Schauman, som är projektledare på Skatteverket.

Ytterligare ett råd som han ger är att inte ringa till Skatteverket enbart för att få bekräftelse på att deklarationen kommit in.
– Vi får väldigt mycket samtal från personer som endast undrar om deras deklaration kommit fram med posten. Därför är det också bättre att deklarera via sms eller på nätet för då får man en kvittens på att deklarationen är lämnad, säger Johan Schauman.

Årets deklaration innehåller få regeländringar för privatpersoner. En skillnad är att personer som var under 18 år i fjol från och med i år också får sin skattsedel i april. Tidigare har personer som inte var myndiga under ett inkomstår fått vänta till december på sin deklaration.