Förhandlingarna mellan Norwegian och de norska pilotfacken tog på söndagskvällen en paus. Ingen överenskommelse hade då träffats, och cirka 25 000 flygpassagerare drabbas även på måndagen av strejken.

Förhandlingarna återupptas på måndag förmiddag klockan 10, uppgav Hans-Erik Skjaeggerud, ledare för facket Parat, vid en presskonferens i Oslo på söndagskvällen.

Parterna har under helgen förhandlat nästan oavbrutet, både natt och dag.

Det norska flygbolaget varnade på söndagen för att ytterligare hundratals personer skulle permitteras om konflikten fortsätter, men det var på kvällen oklart om hotet skulle verkställas enligt Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegians informationschef.

När väl ett nytt avtal är på plats kommer det att dröja några dagar innan trafiken går enligt tidtabell igen.

– Det är plan som inte står där de ska, och besättningar som måste flygas till rätt flygplats, förklarar Holmbergh Jacobsson.

Nästan alla inrikesflyg i Sverige och Norge, samt ett antal i Danmark, har varit inställda sedan i onsdags. Runt 130 000 passagerare har enligt Norwegian påverkats av strejken, som enligt experter kostar bolaget tiotals miljoner kronor varje dag.

Detta har hänt

• Lördagen den 28 februari gick 70 av Norwegians piloter ut i strejk. • I onsdags gick ytterligare 650 piloter ut i strejk. Samtidigt permitterade flygbolaget 800 kabinanställda som får stanna hemma utan lön. • Från och med i onsdags har det flesta av flygningarna inom Skandinavien ställts in. Under veckan beräknade Norwegian att ungefär 35 000 passagerare per dag berördes, på söndagen 20 000 och sammanlagt 130 000. • I torsdags tillkännagav Norwegian att piloterna delas upp i tre dotterbolag, ett vardera för Norge, Sverige och Danmark – Pilot Services Norway, Pilot Service Denmark och Pilot Services Sweden. • Danska serviceförbundet har varslat om sympatistrejk för sina 3 000 medlemmar. Källor: NRK och NTB