Pilotstrejken inom Norwegian går in på sin sjunde dag och enligt bolaget har över 100 000 passagerare berörts. Även i dag ställs så gott som alla Norwegians flighter i Norden in och parterna ska mötas under dagen.

– Det jag vet är att det ska hållas möten i dag, men vad mötena ska handla om, det vet jag inte, säger Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen till nyhetsbyrån NTB.

Samtidigt får de strejkande piloterna eldunderstöd. IFALPA har gått ut med ett brev till alla medlemsorganisationer och bett medlemmar att inte ställa upp när Norwegian hyr in plan och personal för att hålla i gång rutter, skriver den norska tidningen Aftenposten.

IFALPA är en paraplyorganisation för pilotfack och har totalt runt 100 000 medlemmar i världen.

Att flygbolaget hyr plan med besättning är ett rött skynke för de norska facken.

– Norwegian kan säga vad de vill, men vi anser att detta är glasklart strejkbryteri som vi kommer att använda alla möjligheter att stoppa, säger Norsk Flygerforbunds ordförande Petter Førde till tidningen.

Samtidigt finns gott om piloter i uthyrande företag i världen som inte är fackanslutna.

I stort sett alla Norwegians flygningar i Sverige, Norge och Danmark ställs in i dag på grund av pilotstrejken, uppger flygbolaget. Över 100 000 passagerare har berörts av konflikten, som startade i lördags.