Strejken hos SAS danska kabinpersonal går in på sin fjärde dag. Klockan tolv måste personalen återvända till jobbet — eller få sparken.

SAS vill inte kommentera om de anställda börjat ge besked om de kommer att följa företagets påbud.

– Nu fokuserar vi på våra kunder och jobbar för att så få som möjligt ska drabbas, säger Malin Selander, presschef på SAS.

Hittills beräknas ett 30-tal flygningar till och från Danmark att påverkas under måndagen. Även en flygning till och från Stockholm drabbas.

– De kommer att bokas om till en annan flygning med personal som inte strejkar, säger Malin Selander.

Strejken har dömts ut som olovlig av arbetsdomstolen som uppmanat personalen att gå tillbaka till sina jobb. Konflikten gäller att flygbolaget beslutat att överföra 147 ur personalen till dotterbolaget Cimber.

Även inom flygbolaget Norwegian stormar det bland personalen. Där har ett 70-tal piloter gått ut i strejk i strid för ett kollektivavtal medan företaget vill att deras anställningsvillkor ska blir mer flexibla. Under söndagen gick koncernchefen Bjørn Kjos ut och hotade med konkurs för dotterbolaget Norwegian Air. På det sättet vill han få slut på den pågående konflikten med bolagets piloter.