Fyra veckor sammanhängande semester för de anställda på landets Apotek är målet för den kampanj som Sveriges Farmaceuter drar igång i dag.

Just nu planerar apoteken i Sverige bemanningen under sommarmånaderna. Enligt fackförbundet Sveriges Farmaceuter fick endast en tredjedel av deras medlemmar en sammanhängande fyra veckors sommarledighet. En tredjedel fick inte ens möjlighet att ange vilken period de ville ha sin sommarsemester.

Facket har nu startat en kampanj för att medlemmarna ska få längre sammanhängande semester.

– Många farmaceuter på apotek upplever att man ständigt ger och ger men sällan får något tillbaka, men när sommaren kommer får man ofta inte ens önska den semester man vill ha, kommenterar Christer Borg, förhandlingschef på Saco-fackförbundet som har cirka 7 000 medlemmar.