En chef på SSAB är misstänkt för att vara ansvarig för olyckan som ledde till att två arbetare dödades på jobbet hösten 2013.

Det skriver tidningen Byggnadsarbetaren. Och det är Christer Forssman, åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott, som delgivit SSAB-chefen misstanke om arbetsmiljöbrott och det betyder att åklagaren anser att chefen är ansvarig för olyckan.

Det var två industrirörmontörer som arbetade på SSAB i Luleå som omkom i oktober 2013. De gjorde underhållsarbeten inför en besiktning och arbetade med en cistern. Plötsligt vällde stenkolstjära ur cisternen och männen dog i den framvällande tjäran.

De omkomna montörernas egen arbetsgivare, Infjärdens Värme AB, är inte misstänkt för något brott.

Förundersökningen pågår fortfarande och den väntas bli klar i vår. Åtal kan komma i mitten av april.

 

TIDIGARE ARTIKLAR

• Två döda i SSAB-olycka

• Kollegorna sörjer de två omkomna