Flygbolaget SAS kabinpersonal i Köpenhamn har lagt ner arbetet, enligt kabinpersonalens fack CAU.

Orsaken är att de anställda har gått i väg på ett fackligt möte. Frågan handlar om arbetsvillkoren i spåren av att SAS tog över flygbolagets Cimbers flygningar, något som facket anser försämrar villkoren för de anställda.

Hittills i dag har SAS ställt in fem flygningar. Det rör sig om flygningar från Köpenhamn till ”europeiska destinationer”. De passagerare som berörs av de inställda flygningarna får direkt besked via sms, säger Trine Kromann-Mikkelsen, presschef för SAS i Danmark.

Hon kallar arbetsnedläggelsen för olaglig och uppmanar facket att snarast möjligt se till att medlemmarna går tillbaka till arbetet.

– Det är helt oacceptabelt, man har inte rätt att gå på ett fackligt möte när man är i tjänst, det strider mot reglerna.