yogaNär Indien ska rusta upp sina järnvägar handlar det inte bara om rälsen och vagnarna. De anställda ska dessutom få lära sig yoga.

Syftet med satsningen är att järnvägarna ska bli säkrare. Nu lovar regeringen motsvarande 1 145 miljarder kronor för att modernisera landets sönderfallande järnvägar de kommande fem åren. Då ingår yogaklasser för personalen och ett pilotprojekt för kameraövervakning i vagnarna som ska förbättra säkerheten för kvinnliga resenärer.

Järnvägsminister Suresh Prabhu säger att järnvägen är avgörande för landets ekonomiska utveckling men att underinvesteringar gjort att den inte förbättras nämnvärt de senaste årtiondena. Analytiker har också sagt att brister i infrastrukturen bromsat tillväxten i landet.

Biljettpriset kommer dock inte att höjas, lovar Prabhu — trots att det är bland de billigaste i världen. Det är oklart hur regeringen ska finansiera de ökade investeringarna.