LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson tjänar bra, 95 730 kronor i månaden. Men avståndet är stort till Sacoordföranden Göran Arrius och hans inkomst på nästan 140 000 kronor i månaden.

arriusGöran Arrius har en månadslön på 122 000 kronor, och till det kommer arvoden för styrelseuppdrag i ibland annat Första AP-fonden och Folksam Liv. När styrelsearvodena på sammanlagt 215 000 kronor per år räknas in blir Göran Arrius månadsinkomst noga räknat 139 916 kronor, enligt den sammanställning som Svenska Dagbladet publicerar i dag, måndag.

– Jag kan bara konstatera att jag har väldigt bra betalt. Om det är en rimlig lön är upp till kongressen och utskottet att bedöma, säger Göran Arrius till tidningen.

Karl-Petter ThorwaldssonLO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldssons månadslön är 95 730 kronor. Och hans inkomst påverkas inte av att han sitter i olika styrelser. Enligt de regler som LO beslutade om 2010 ska LO-ordförandens lön motsvara 3,5 industriarbetarlöner, och lönen räknas av mot eventuella arvoden.

Med den inkomsten hamnar LO:s ordförande, som har Sveriges kanske tyngsta fackliga uppdrag, på sjunde plats i inkomstligan. Före sig har han, förutom Sacoordföranden, också TCO-ordföranden Eva Nordmark (118 900 kronor i sammanlagd månadsinkomst), Unionens ordförande Cecilia Fahlberg (115 996 kronor), Lärarnas Riksförbunds Bo Jansson (101 542 kronor), Visions ordförande Veronica Karlsson (97 700 kronor) och Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand (96 000 kronor).