FridaCederborgFrida Cederborg, fackligt ombud för region Tvärs vid Fastighetsanställdas förbund i Västerås, är en av sex svenskar som blivit antagna till Genèveskolan och ska åka på kurs i vår.

Meningen är att hon och andra deltagare från de nordiska länderna ska få lära sig allt om internationellt fackligt arbete.

– Vi får åka med ner till Genève i Schweiz och vara med på en ILO-konferens. Syftet är att lära sig om internationellt samarbete, ILO och om internationella fackliga frågor, säger hon till tidningen Fastighetsfolket.

Några tidigare erfarenheter av internationellt fackligt arbete har hon inte, men väl ett brinnande intresse.

– Jag trodde egentligen inte att jag skulle komma med, för det är bara sex deltagare från Sverige. Men det gjorde att jag blev extra glad när jag fick beskedet. Jag är intresserad av att förstå hur det funkar i resten av världen, säger Frida Cederborg till tidningen.