När Handels i förra veckan genomförde en värvningskampanj värvades 702 nya medlemmar. Det bästa resultatet någonsin i liknande kampanjer.

– Det är ett fantastiskt jobb som gjorts runt om i landet den här veckan, säger Susanna Gideonsson, ordförande i Handels till tidningen Handelsnytt.

Handels genomför två landsomfattande värvningskampanjer om året. I förra veckan var 754 anställda och förtroendevalda ute på arbetsplatser för att möta gamla och nya medlemmar. Likande aktion förra året gav 600 nya medlemmar.

– Jag tror att situationen på arbetsmarknaden gör att fler inser att det är bra att ha ett fackförbund. Det blir mer osäkra anställningar och det är inte självklart med heltid och tillsvidareanställningar länge. Folk börjar förstå att om man går ihop tillsammans kan man göra skillnad, säger Susanna Gideonsson.