Ilskan efter SCA-skandalerna är enorm. Pappers förbundsordförande Matts Jutterström vill att ledningen ger tillbaka till arbetarna och ser löneutrymme i avtalsrörelsen.
– De har stulit helt vilt från våra medlemmar på fabriksgolven, säger Jutterström.

I flera månader har Svenska Dagbladet granskat hur SCA:s toppchefer har utnyttjat privatjet för att flyga till olika evenemang med sina fruar och barn. Ledningen har dessutom rustat upp en jaktstuga för 100 miljoner kronor på 35 000 hektar mark som SCA äger.

På tisdagskvällen meddelade SCA att vd Jan Johansson lämnar sin post sedan det tidigare blivit känt att styrelseordförande Sverker Martin-Löf gjort detsamma. Jan Johanssons fallskärm landar på 22 miljoner kronor, motsvarande en bruttoårslön för ett 70-tal anställda.

Matts Jutterström– Svenska Dagbladet har gjort en grannlaga uppgift i sin research. Kulturen inom bolaget måste förändras, det är så främmande att det inte är sant. Skulle våra anställda ta minsta lilla från arbetsplatsen blir de avskedade direkt, säger Pappers förbundsordförande Matts Jutterström och fortsätter:

– De ser inte sambandet mellan det värde som arbetarna skapat i fabrikerna. Arbetarna har levt i säck och aska i tron om att det hela tiden ska sparas.

Matts Jutterström hoppas nu att det är dags för medlemmarna att ta del av den goda produktutveckling som varit de senaste åren.

– Vårt löneutrymme är snålt. Tänk om 2 000 SCA-medlemmar hade fått ta del av de 100 miljoner kronor som man använt till en jaktstuga.