Tabell_FPT0715

Klicka för att se tabellen i större format.

Är du sjuk eller föräldraledig? Kollektivavtalen inom LO ger dig då rätt till mer än 80 procent av lönen. Men många glömmer bort dessa förmåner.

Det är lätt att bli deppig över en tunnare plånbok när sjukdomen kopplat greppet eller barnvagnen dras genom snömodden. Men med extra förmåner inom kollektivavtalen blir i alla fall dagskassan något drygare.

Cirka 4 miljoner arbetstagare omfattas av kollektivavtal och har då rätt till de kollektivavtalade försäkringarna. Det är alltså inte endast de som är med i facket som beviljas ersättning.

Har du varit anställd mer än ett år inom något LO-förbund och går på föräldraledighet har du rätt till ett påslag på ytterligare 10 procent av lönen, utöver Försäkringskassans ersättning.

Flera avtal ger dessutom ytterligare påslag utöver Försäkringskassans maxtak om drygt 37 000 kronor i månaden, där de täcker upp 90 procent av lönen.

Inom LO finns även en kompletterande försäkring i kollektivavtalen som kallas AGS. Under de första 14 dagarna som du är sjuk betalar arbetsgivaren sjukpenning, därefter tar Försäkringskassan vid. Och det är då AGS träder in och täcker upp till 90 eller 85 procent av din normala inkomst – upp till maxtaket 27 808 kronor.

Men för att få ta del av de extra slantarna vid föräldraledighet eller sjukdom krävs att du själv ansöker om ersättning hos AFA Försäkring.

– Då vi inte vet vilka som är försäkrade, utan endast hur många som omfattas av kollektivavtalen, kan vi inte säga hur många som eventuellt missat ersättning. Vi ser dock att det finns en underanmälan, både på den privata sidan samt den kommunala och där arbetar man med att informera om dessa försäkringar på olika sätt, säger Caroline Rylander, presschef på AFA Försäkring.

forsakring0715

Klicka för att se tabellen i större format.