Armen fastnade och mannen fick frakturer och sårskador. Företaget får nu böta 100 000 kronor för arbetsmiljöbrott.

Det var i augusti 2011 som olyckan inträffade på Delta of Sweden Production i Halmstad, som tillverkar en slags leksand. En inhyrd arbetstagare arbetade vid en maskin som maler en produkt och kom då i kontakt med maskinens rörliga valsar. Hans hand och arm drogs ner i malningsmekanismen.

Enligt Hallandsposten som skrev om olyckan när den inträffade satt mannen fast i närmare en timme innan räddningstjänsten lyckades få loss honom och han fördes till sjukhus med frakturer och sårskador.

Enligt åklagaren saknade maskinen ett skydd som hindrade kontakt med valsarna. Att företaget lät honom arbeta med maskinen ändå innebär att den eller de som är arbetsmiljöansvariga på företaget har orsakat olyckan och gjort sig skyldig till arbetsmiljöbrott enligt åklagaren. Företaget åläggs därför att betala en företagsbot på 100 000 kronor.