Utländska chefer som jobbar i Sverige får en tvådagars utbildning på engelska i svenska arbetsmiljöregler. Utbildningen ges av Prevent som ägs av parterna på arbetsmarknaden.

Många företag i Sverige har utländska ägare eller utländska chefer som jobbar på kontrakt. Därför har Prevent beslutat att ge en utbildning om arbetsmiljö som vänder sig till utländska chefer, förklarar projektledaren Camilla Enocksson.

– Vi har märkt en allt större efterfrågan på en engelskspråkig utbildning som fokuserar på vad man behöver veta om arbetsmiljö om man jobbar som chef i Sverige. Därför känns det jätteroligt att vi nu kan erbjuda en sådan utbildning.

Första kurstillfället är den 16–17 juni. Dag ett ägnas åt svenska regler och lagar, andra dagen handlar om mjuka frågor, exempelvis hur man gör olika riskbedömningar eller förebygger stress.

– Det är egentligen samma arbetsmiljöutbildning som vi har för svenska chefer, fast lite anpassad till personer som inte är insatta i svenska regler, säger Maria Ritzén, utbildningsledare på Prevent.

Här kan du anmäla dig till kursen