Han trodde att han fått ett välbetalt kockjobb i Sverige. När han kom hit fick han jobba mer än heltid för 500 kronor i veckan, men nu får han ersättning, i alla fall till en del.

Mannen flyttade från Iran till Umeåtrakten år 2011 för ett restaurangjobb som skulle ge honom 18 000 kronor i månaden. I verkligheten fick han jobba långa arbetspass sex dagar i veckan och tjänade en femhundring i veckan, eller tusenlapp i månaden, uppger medlemstidningen Hotellrevyn.

Mannen arbetade på restaurangen i nästan två år. Enligt Hotell- och restaurangfacket som stämt restaurangen i tingsrätten borde företaget ha betalat honom 600 000 kronor mer för tidsperioden.

Arbetsgivaren ansåg dock att mannen fått de pengar han skulle ha. Enligt henne har kocken arbetat betydligt mindre än han uppgett för facket. Han har också haft långa raster och ätit två mål gratis mat på restaurangen varje arbetsdag, och hans pappa i Iran ska ha fått runt 160 000 kronor.

Parterna enades dock om en förlikning efter förhandlingen i tingsrätten. Kocken får nu 170 000 kronor i utebliven lön, enligt Hotellrevyn.