En kvinna i 50-årsåldern som ansågs vara för gammal när hon sökte jobb som konsultchef får nu 60 000 kronor som plåster på såret efter en förlikning med arbetsgivaren, bemanningsföretaget Brightby AB i Stockholm.

Kvinnan skickade in sitt cv och ett personligt brev när hon sökte det utannonserade jobbet som konsultchef. När hon tog kontakt med rekryteringsföretaget som tog hand om anställningen fick hon beskedet att hon inte var aktuell för tjänsten. Och det berodde på att arbetsgivaren sökte personer ”i början av karriären med en ålder runt 25–30 år”.

Till DO sade rekryteringsföretaget att beskedet var ett olyckligt misstag som bottnade i ett missförstånd i kommunikationen med arbetsgivaren.

Arbetsgivaren hävdade att ålderskravet inte stämde överens med den kravprofil företaget hade och att det var rekryteringsbolaget som självmant ställt kravet.

Men DO ansåg att arbetsgivaren ändå hade ett ansvar för den åldersdiskriminering som inträffat. Därför förberedde man en stämning till Arbetsdomstolen (AD).

En arbetsgivare ska aldrig kunna köpa sig fri från ansvar genom att anlita så kallade headhunters eller rekryteringsföretag när en arbetssökande diskrimineras, menade DO.

– Vi vill särskilt uppmärksamma att även om man lägger ut rekryteringen på ett rekryteringsföretag så har man ansvaret för att arbetssökande inte utsätts för diskriminering, sade DO-juristen Marie Nordström som förde kvinnans talan i AD.

Bemanningsföretaget Brightby AB:s vd Mats Gedin beklagade det inträffade och tyckte att det var tråkigt att företaget fick stå till svars för något det inte hade skulden till.

– Ansvaret ligger till fullo på rekryteringsbolaget och det har de tagit på sig både inför oss och DO, sade han till Arbetet i samband med stämningen till AD.

Förbudet mot åldersdiskriminering i arbetslivet infördes i svensk lag den 1 januari 2009. Det gäller både arbetstagare och arbetssökande. Och den som i arbetsgivarens ställe tar hand om rekryteringen ska likställas med arbetsgivaren, enligt lagen.

 

Läs tidigare artikel:

För gammal för chefsjobb – blir AD-fall