Rosa Caceres, 52, låter symboliskt korsfästa sig vid den brasilianska ambassaden i Asuncion, Paraguay. Foto: Jorge Saenz

Rosa Caceres, 52, låter symboliskt korsfästa sig vid den brasilianska ambassaden i Asunción, Paraguay. Foto: Jorge Saenz

De korsfäster sig själva i hopp om att få gehör. Tidigare anställda vid dammbygget vid Itaipu-dammen, i gränstrakterna mellan Brasilien och Paraguay, fortsätter sin 25 år långa protest mot uteblivna ersättningar utanför den brasilianska ambassaden i Asunción.

Enligt de cirka 9 000 protesterande har de paraguayanska arbetarna snuvats på över 300 000 kronor (40 000 dollar) per person, pengar som de brasilianska arbetarna fått ta del av, uppger The Argentina Independent.

Enligt ledaren över proteströrelsen, Roberto Gonzáles, är korsfästningarna starkt symboliska inom den kristna församlingen och ett alternativ till protestmarscher som skulle kunna leda till sammandrabbningar med polis.

Och enligt honom kommer inte protesterna att avta. I stället planeras fler korsfästningar om inte myndigheterna reagerar på deras krav.

Dammen ligger i floden Paraná mellan Brasilien och Paraguay och är ett av världens största vattenkraftverk.