Nästa år bildas LO Mediehus med fem tidningar. Vd för det nya mediehuset blir Robert Jonsson, som idag bland annat är vd för Södermanlands Nyheter. 
– Det ska bli spännande att vara med och skapa ett nytt mediehus, säger Robert Jonsson. 

Från och med 1 februari nästa år bildas det nya mediehuset med tidningarna Arbetet, Kommunalarbetaren, Fastighetsfolket, Handelsnytt och Sekotidningen.

Tre månader senare, 1 maj 2015, kommer de fem redaktionerna att sitta tillsammans i samma lokaler. De fem tidningarna ska finnas kvar som självständiga produkter och mediehuset är främst till för att samordna saker som tryck och annonsupphandling, men också möjliggöra för redaktionellt samarbete.

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Robert Jonsson till posten. Han kommer med sin gedigna erfarenhet att spela en nyckelroll i den stora satsning som LO Mediehus innebär, säger Tobias Baudin, LO:s vice ordförande och nyutnämnde styrelseordförande i LO Mediehus AB.

Robert Jonsson är för närvarande vd i fyra bolag; Södermanlands Nyheter AB, SN Försäljning AB, Tidningsservice i Nyköping AB och Österbergs Tryckeri AB. Han är också ansvarig för koncernen Eskilstuna-Kurirens affärsutveckling och sitter i koncernens ledningsgrupp.

Planen är att han ska tillträda sin nya post 1 april.

– Styrelsens direktiv är att försöka frigöra resurser och utveckla de digitala produkterna. Jag har arbetat intensivt med digital utveckling de senaste tio åren och har lärt mig mycket. Dessvärre är det ännu bara Aftonbladet som har lyckats att lösa finansieringen digitalt, men för läsarnas skull måste det ske en digital utveckling, säger Robert Jonsson.

Han är hedrad inför sitt nya uppdrag och menar att främsta utmaningarna blir att få flera redaktioner att samarbeta inom vissa områden.

– De är olika stora och har säkert olika kultur, men det blir en rolig utmaning.