Räddningstjänsten Syd har polisanmält en fejkad Facebooksida, förvillande lik den egna, men med rasistiska undertoner, samt en rad främlingsfientliga och hotfulla kommentarer på den ordinarie Facebooksidan. I veckan fick räddningsförbundet tillfälligt stänga ned sin sida för att rensa bort kommentarer.

Dessa siktade in sig på en nyrekryterad brandman med utländsk bakgrund, som i sin ungdom för elva år sedan dömdes till två månaders fängelse och skyddstillsyn för rån och häleri, rapporterar lokaltidningen.se.

Vid anställningstillfället hade mannen arbetat som brandman i fem år. Enligt räddningstjänsten har mannen utsatts för en ful förtalskampanj.

– Vi har givetvis fullt förtroende för honom. Han har de bästa meriter, intygar Räddningstjänsten Syds chef Per Widlundh för TT.

Räddningsjänsten Syd är ett gemensamt räddningsförbund i Malmö, Lund, Eslöv, Burlöv och Kävlinge.