Nevs får förlängd rekonstruktion i ytterligare tre månader. Det väntade beskedet meddelade Vänersborgs tingsrätt på torsdagsmorgonen.

Biltillverkaren sattes i rekonstruktion i augusti och bad i förra veckan om förlängd tid. Samtidigt meddelades att Nevs tecknat ett första avtal med en asiatisk fordonstillverkare, som vill bli ny huvudägare. En fordringsägare har bekräftat att det rör sig om indiska Mahindra.

Rekonstruktören Lars Eric Gustafsson bedömer att tiden tre månader är tillräcklig.

– Det måste räcka. Det går inte att hålla på längre. Nu finns det en tydlig inriktning, det vill säga avtalet, och det är bara den som hinns med, säger han till TT.

Lars Eric Gustafsson bedömer dock att Nevs skulder delvis måste avskrivas. Flera fordringsägare har sagt nej till detta och i dag finns inget konkret förslag kring hur det skulle gå till. Fordringsägarna är i princip positiva till fortsatt rekonstruktion.