Fråga efter hotellstädarnas arbetsmiljö, uppmanar hotellfacken runt om i världen nu hotellgästerna. Det globala facket IUL har inlett en veckolång kampanj för att förbättra arbetsmiljön.

De senaste åren har tempot ökat och i vissa fall har städarna endast tio minuter på sig att göra rent ett rum, uppger facket. Igår, onsdag, inledde HRF en veckolång kampanj ”Schysta städvillkor” för att organisera flera anställda och förbättra arbetsmiljön.

Hotellfack runt om i världen gör samma sak denna vecka i och med att det är en del av den fackliga internationalen IUL:s internationella kampanj.

Hotell- och restaurangfacket uppmanar de som bokar hotell att ställa frågor om de anställdas situation inom hotellstäd.

– Jag tycker att hotellgäster måste börja ställa krav på att det finns kollektivavtal och en rimlig arbetssituation för de som håller hotellet rent. Det är viktigare än att hotellet har en pool, säger Marie Birgersson, organisationsombudsman på HRF, i ett pressmeddelande.