Medlemsraset är förbi. I år har det vänt. Plus 171 medlemmar låter kanske inte så imponerande – men i oktober ökade Fastighets för första gången i hela Sverige.

Arbetet frågade tre kongressombud: ”Vad betyder ökningen? Vad gör ni för att Fastighets ska fortsätta att öka?”

 jenny  Jenny Larsson, klubbordförande på ISS i Karlstad, och regionalt skyddsombud:

– Det betyder massor att vi ökar, till exempel att folk börjar få upp ögonen för hur illa man kan bli hanterad i                  arbetslivet. Vi är ute och pratar med medlemmar, icke-medlemmar och arbetsgivare och vi jobbar på med utbildningar och information.

 

 

 

 

 

 

Najeddin  Isak Najmeddin, klubbordförande på Samhall i Stockholm:

– Jag värvar minst tio medlemmar i veckan. Det beror på att Samhall får fler städuppdrag och fler anställda. Vi har bra avtal. Det gör att det går att värva medlemmar. Fackliga företrädare ska synas. Då får vi fler medlemmar.

 

 

 

 

 

 

 

patrik  Patrik Hellström, klubbordförande HSB Mälardalen, Västerås:

– Ökningen betyder enormt mycket. Vi är ett litet förbund och vi kan bli mycket bättre om alla går med. De som städar går inte med i facket i samma utsträckning som fastighetsskötare, men vi jobbar för att få med fler städare.