Det är ovanligt att strejkvapnet vänds mot fackliga organisationer, men det var precis vad den norska LO-ledaren Gerd Kristiansen fick uppleva på onsdagen. Bara städare och avdelningschefer fanns på plats i huvudkontoret vid Youngstorget.

– Jag tycker det är jättetrist. Jag plågas när jag ser dem som strejkar, sade hon till NTB.

Egentligen skulle hon ha deltagit i en traditionsrik LO-konferens, men valde att lämna återbud på grund av strejken.

– Har man 95 av sina anställda i strejk utanför dörren, så reser inte chefen själv bort, sade Kristiansen.

Fackförbundet Handel og Kontor har tagit ut knappt 300 medlemmar i strejk. En rad fackförbund drabbas. På LO centralt finns det strejkande på alla avdelningar utom den internationella och juridiska. Avdelningscheferna är inte uttagna och städarna tillhör ett annat förbund.